QastanPuffinLogo

Share

Van Excel naar een echte planningsoftware

Probleem

Je planning loopt nog op Excel? Snel veranderende leverdata, dringende orders of voorraadtekorten, flexibele werkroosters van werkners zorgen ervoor dat het overzicht volledig weg is. Snel inspelen op veranderende factoren is onmogelijk. Dit zet de planner en de uitvoerder steeds meer onder druk.

Oplossing

Excel (.xls) is wellicht het meest gebruikte planningsysteem in een diverse waaier van organisaties. Het programma is gekend door vele mensen, werkt zeer flexibel en is vrij gebruiksvriendelijk. Wanneer de organisatie verder groeit, groeien ook de spreadsheets en Excel-bestanden mee. Er zijn verschillende tabbladen nodig, kleurschema's, meer formules of zelfs meerdere Excel-bestanden die naast elkaar moeten gebruikt worden. Waar Excel in aanvang nog de organisatieplanning overzichtelijk kon weergeven, lijkt deze in een groeifase volledig verdwenen. Door complexere bedrijfsprocessen of meer in te plannen resources, neemt ook de foutgevoelig toe.

Om het overzicht te bewaren en tegelijk snel te kunnen reageren op veranderende factoren of processen, zal een Excelplanning wellicht niet langer soelaas brengen. Er zal nood zijn aan een meer gestructureerde manier van plannen waarbij integratie met bijvoorbeeld een WMS (warehouse of magazijn), HR-tools of ERP noodzakelijk is. Om deze automatisering te kunnen voorzien, zijn de planningstools van Qastan voorzien met een sterk wiskundig opgezet algoritme. Hierdoor kan naast pure planning ook ingespeeld worden op last-minute wijzigingen zoals voorraadverschillen, productieprioriteiten, voorspellen van beschikbaarheden,...

Excelplanning overzetten naar echte software?

Je hebt een planning in Excel, jouw medewerkers zijn hier vertrouwd mee en je wil deze (look-and-feel) behouden? Dat kan! 

Waarin kan onze planningsoftware het verschil maken?

We richten onze oplossing in de eerste plaats op het ontzorgen van de planner om snel te kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.

 • Hou overzicht op de ingeplande en alle in te plannen orders, taken of werknemers
 • De planning houdt meteen rekening met de beschikbare resources en de capaciteit van de resources
 • Plan op prognose of simuleer een in te plannen taak
 • In bulk maar ook custom-made goederen
 • Hou de voorraden op peil 
 • Breng onderhoud of insteltijden in rekening
 • Verhoog de capaciteiten en productietijden
 • Integratie met ERP, WMS,...
 • garandeert real-time synchronisatie
 • zoekt automatisch patronen en relaties in bestaande informatie
 • voorspelt beschikbaarheden en bezettingsgraad
 • ondersteunt jouw HR en/of planningsteams

 

Of hoe je het ook ziet. We hebben een planningsoplossing in huis.

gerelateerde toepassingen

Personeelsplanning

Ontzorg de planner én de uitvoerder door middel van een efficiënte personeelsplanning die de mogelijkheid biedt om real-time plannen te wijzigen en een duidelijk overzicht weergeeft voor alle partijen.

Bestanden centraliseren

Nooit meer op zoek naar dossiers of documenten. Verzamel al je informatie op één centrale plek.

Een papieren sitemap met pinnetjes en touwtjes.

Workflow optimaliseren

Creëer meer winst op kortere tijd door je workflow te optimaliseren. Een gestructureerde basis leidt automatisch naar een efficiëntere werking.

niet gevonden wat je zoekt?

Niet getreurd! Ook als je een specifiek project voor ogen hebt, kunnen wij jou helpen. Hoe groot of klein de uitdaging ook is, samen gaan we op zoek naar de best mogelijke oplossing die 100% bij je past.

© 2023 Qastan